sunnuntai 24. helmikuuta 2013


Tiedättekö, kun joskus käy niin, että sitä kuuntelee musiikkia ja tajuaa yhtäkkiä, että tämä levyhän kertoo minusta? Olkoonkin, että yleensä se sattuu siinä noin 14 vuoden iässä, kun pikku Sarianna miettii, että ”mä en niinQ kestä, nää Tehiksen biisit on niinku JUST mulle tehtyjä ”, eikä näin lähes 34-vuotiaana miehenä. Mutta shhhhhhh, ei nyt vaan kerrota kellekään.

Olen viime aikoina kuunnellut loputtoman paljon Pää Kii –nimisen orkesterin eponyymiä debyyttialbumia. Levy julkaistiin loppuvuodesta ja voisin sanoa, että onneksi. Jos tämä levy olisi ilmestynyt esimerkiksi elokuussa, en ensinnäkään olisi voinut kuunnella sitä ja toisekseen, en olisi ymmärtänyt sen sisältöä. Koska nyt, jos joskus, osuu asiat omalle kohdalle liiankin hyvin.

Koska siis nää Pää Kiin biisit on niinku JUST mulle tehtyjä!

Okei. Levyn ensimmäinen biisi Apinoiden planeetalla toki puhuttelee minua jo etunimellä, joten tämän on pakko olla totta!

Mun eksä sano mulle Teemu, sun pitäis mennä terapiaan
Kun kamat lentää seinään ja hajoaa ja syvemmälle synkkyyteen vajoat

Että siltä pohjalta. Kertosäe kysyy myös asiallisesti, että ”no onks se joku ihme jos mua vituttaa? Onks se ihme jos mua ahdistaa ja masentaa?” Niin. Minä viime kesänä. Ja ei, ei ollut ihme, että vitutti.

Levyn puoleen väliin, biisiin nimeltä Nyt skipataan kahvit, ja etenkin sen kertsiin, kiteytyy puolestaan elokuuni 2012.

Ei päämäärää, kun pojat pillerihumalassa häärää
Ne tekee vielä jotain pahaa itselleen
On elämä täällä vitun läävää, joten onko siinä jotain väärää
Jos ottaa joskus vaikka kaljan poikineen

No ei ole ei! Minä vain otin pari liikaa. Ja tein jotain pahaa itselleni.

Vähän pälle puolen tunnin mitassaan Pää Kiin debyytti päättyy kappaleeseen Luuletsä et mä oon huvikseni näin sekaisin? Ehkäpä jätän sen tähän sitä sen kummemmin kommentoimatta. Mutta ai että!

Mä pidin susta liian lujaa kii, sitä pelästyin itsekin
Luuletsä et mä oon huvikseni näin sekaisin?
Teit taivaasta verisen helvetin ja rakkautta sen olevan luulin
En syytä sua vaikka hulluksi mut ajoitkin

Ei jumalauta.
Teemu Bergman, I salute thee.Jos jotakuta kiinnostaa, niin tässä vielä linkit noihin yllä mainittuihin biiseihin. Ostakaa levy.

Apinoiden planeetalla:

Nyt skipataan kahvit:

Luuletsä et mä oon huvikseni näin sekaisin:

2 kommenttia:

  1. mäkin oon pystynyt eläytyyn levyn sanomaan hirveen hyvin ja oon silti joutunu toteemaan että mulla on asiat loppu pelissä helvetin hyvin. tsemppiä! :)

    VastaaPoista