torstai 7. marraskuuta 2013


Siitä on nyt melko tarkalleen neljä kuukautta, kun söin viimeisen SSRI-lääkkeeni puolikkaan. Se oli viimeinen pala lääkitystä, jonka aloitin neljä vuotta aiemmin ja jonka alasajo käynnistettiin asteittain viime keväänä.

Ensimmäisen kuukauden vieroitusoireet ovat vahvasti tuoreessa muistissa ja ne jatkuivat yllättävän pahoina ja yllättävän pitkään, joskin onneksi koko ajan lieventyen. Oikeastaan vasta nyt voi alkaa sanomaan, että fyysisiä oireita ei enää ole.

Vasta nyt myös oikeastaan huomaan todella lääkkeen vaikutuksen ja kuinka vahvoja ne ovat olleet leikkaamaan tunnetiloista niitä ääripäitä pois, tasoittamaan oloa. Eli siis tekemään juuri sitä, mihin SSRI:t on tarkoitettukin, tukemaan kuntoutusta, jonka päätyö tehdään terapiassa. SSRI:t eivät siis paranna, mutta yhdessä psykoterapian kanssa ne toimivat kuin kainalosauva, auttavat kuntoutumaan.

Tässä parin kuukauden aikana on tullut eteen monenlaisia hetkiä, jolloin olen huomannut miten täydellisen erilailla nyt, lääkkeettömänä, kohtaan tilanteita. Tuntuu, kuin olisin saanut tunteet takaisin. Hallitsemattomat aidot ihmisen tunteet, niin hyvässä kuin pahassakin. Ahdistus on tuntunut ahdistavammalta kuin vuosiin, mutta ensimmäistä kertaa kohtaan sen ja omat aivoni osaavat käsitellä asian kuntoon. Mutta tuota vaikeiden asioiden kohtaamista on kyllä joutunut todella opettelemaan.

Viimeksi eilen riidellessäni ystävän kanssa huomasin, etten ole pitkään aikaan suuttunut niin puhtaasti ja rehellisesti kuin tein, en, vaikka syytä, ja ehkä tarvettakin, olisi ollut. Aiemmin lääkitys on leikannut sen ääritilan pois. Samalla kuitenkin siitä suuttumisesta rauhoittuminen oli nopeaa, enää en jäänyt siihen vellomaan vaan vedin syvään henkeä. Osasin olla. Poltin tupakan ja jatkoin eteenpäin.

Olenkohan ehkä vihdoin oppinut riitelemään normaalisti? Hienoa! 

Huvittavaa on, että tässä 34-vuotiaana opettelen itse samoja asioita ja tunteita, joita yritän kuusivuotiaalle pojalleni opettaa. Vastoinkäymisten kohtaamista ja käsittelyä. Välillä tuntuu, että minulla olisi enemmänkin häneltä opittavaa kuin toisinpäin.

Olen viime kuukausina itkenyt paljon. Ensimmäistä kertaa vuosiin. Olen ihan tietoisesti yrittänyt surra niitä suruja, joita aiemmin ryyppäsin unholaan ja lääkitsin taka-alalle. Kuten terapeuttini sanoi, minulla taitaa olla aika monta itkua jäänyt itkemättä ja niiden aika on nyt. Samalla kuitenkin perusvire on ollut positiivinen. Olen surrut asioita enemmänkin haikeuden ja hyvän kautta.

Se on ollut myös hyvä osoitus siitä, että myös ne positiiviset tunteet ovat tehneet paluun. Hyvä olo on paljon parempi hyvä olo, kuin mitä se oli lääkkeiden aikana ja sen on huomannut ihan pienissäkin arkisissa asioissa. Kuten nyt vaikka elokuvia katsellessa tai musiikkia kuunnellessa, kun karvat nousevat pystyyn ja iho menee kananlihalle. Tai vaikka kanadalaisessa karaokebaarissa, missä huonosti tulkitsemani Backstreet Boys –versiointi sai valtavan adrenaliiniryöpyn ja hyvänolontunteen aikaan.

Viikko sitten vein poikani Hevisauruksen keikalle. Katsoessani pienen ihmisen vilpitöntä onnea tämän huutaessa Räyhiä sydämensä kyllyydestä oma sydämeni oli pakahtua ja silmästäni valui kyynel.

Niin puhdasta onnen kyyneltä en ole vuodattanut ehkä koskaan.

Ja ai että miten hyvä olo siitä tuli.

1 kommentti:

 1. Olen siunattu, on minun avioliitto, kun tohtori SHARAJA toi takaisin miehelleni, joka erosi minusta 6 kuukautta. Olen SANDRA nimen mukaan. Vaikka suuni olisi koko ruumiini, ei riitä, että kiittäisin Dr. SHARAJAaa hänen apuaan elämässäni. Mieheni on eronnut kanssani kuusi kuukautta, ja olen ollut tuskassa ja tuska ilman häntä. Joten, etsin apua kaikkialla, kunnes tulin acrros blogi Dr. SHARAJA, otin häneen verkossa. Selitin tilanteeni hänelle ja hän lupasi, että mieheni palaa minulle 24–48 tuntia, jos vain sydämeni lyö häntä vielä. Uskoin häntä, ja hän lupasi valmistaa loitsun minulle ja aviomieheni. Mieheni soitti minulle juuri silloin, kun tohtori SHARAJA sanoi. Hän pahoittelee ja sanoi, että hän tarvitsee minua takaisin, ja nyt elämme onnellisesti jälleen viimeisten 9 kuukauden aikana ... olkaa hyvä, että kaikki, jotka lukevat minun artikkelini, jotka tarvitsevat apua, ottavat yhteyttä dr Sharaja sidiin sähköpostitse. sharajasid@gmail.com lisätietoja
  Jos olet siellä, mene läpi
  Alla luetellut ongelmat ovat myös täydellinen näillä alueilla ...
  (1) Haluatko sinun takaisin?
  (2) Onko sinulla aina huonoja unelmia?
  (3) Haluatko mainostaa toimistoa?
  (4) Haluatko, että naiset / miehet juoksevat sinua?
  (5) Haluatko lapsen?
  (6) Haluatko olla rikas?
  (7) Haluatko sitoa miehesi / vaimonsa olevan?
  sinun ikuisesti?
  (8) Tarvitsetko rahoitustukea?
  (9) Oletko huijattu ja haluat
  palauta menetetty raha?

  Jos tarvitset tietoa tai haluat rakastaa tai
  rahan loitsuja saat tämän ongelman ratkaistuksi
  tänään Spell Of Temple Solution ...
  Miten olla onnellisempi avioliitto odottamatta muuttaa puolisosi

  VastaaPoista