sunnuntai 29. joulukuuta 2013


Jaahas, sinne se joulu meni yhtä nopeasti kuin tulikin ja nyt, parin päivän sulattelun jälkeen, pitäisi sitten vielä vaihtaa vuosi seuraavaan ennen kuin paluu arkeen taas koittaa.

Näin yhden auringonkiertämän päättyessä ja uuden alkaessa on ihmisillä usein tapana vähän summailla kasaan menneen vuoden antia ja pohtia sen merkitystä oman elämän kannalta. Vaikka periaatteessa ihan normaali tiistai vaihtuu ensi viikolla ihan normaaliin keskiviikkoon, aina sitä toiveikkaana miettii että käsillä on taas jonkinlainen uusi alku ja se tuo jotain uutta tullessaan. Niin mietin minäkin viime vuonna ja anno 2013 olikin sitten vähintään erikoinen. Mutta myös monella tapaa, ja pääasiassa, yksi elämäni parhaita. Seuraavassa muutama syy miksi.

Vuonna 2013 näin Bad Religionin livenä kaksi kertaa.

Vuonna 2013 ostin ensimmäiset luistimeni sitten kouluaikojen ja myös käytin niitä. Palautin myös vanhan lasketteluharrastuksen takaisin ohjelmistoon ja ostin toukokuussa vahingossa päähänpistona skeitin, vaikka tarkoituksenani oli mennä ostamaan kauluspaita treffejä varten. Menin treffeille skeitillä.

Vuonna 2013 telttailin jäämyrskyssä Färsaarilla.

Vuonna 2013 matkustin Färsaarten lisäksi Sloveniaan, Saksaan, Kanadaan, kaksi kertaa Viroon, kahdesti Jenkkeihin ja lopuksi Japaniin. Kävin myös Lapualla ja Ranuan eläinpuistossa. Siellä sai ravintolassa huonointa palvelua miesmuistiin.

Vuonna 2013, ensimmäistä kertaa vuosiin, alistin mieleni ja ajatukseni omaan hallintaani ja opettelin tuntemaan uudelleen ihan itse. Vuonna 2013 vierotin itseni myös mielialalääkkeistä.

Vuonna 2013 näin Berliinin eläintarhassa kaksi norsua harrastamassa seksiä. Näky oli vakuuttava.

Vuonna 2013 opin tunnistamaan oikeat ystävät ja päästämään irti niistä, jotka eivät ystäviä olleetkaan. Tapasin monia uusia ystäviä sekä vahingossa myös yhden erikois-ihmisen.

Vuonna 2013 laihduin toiset kymmenen kiloa ensimmäisten lähdettyä oikeastaan muutamassa kuukaudessa lopetettuani juomisen syksyllä 2012. Nyt painan saman verran kuin painoin lukiossa.

Vuonna 2013 tienasin verotietojen mukaan 926 euroa. Kyllä se on yrittäjyys mikä kannattaa, etenkin musiikkihommissa. Myy keikkaa, they said. It'll be fun, they said.

Vuonna 2013 tein lähes konkurssin ja sen myötä ymmärsin oman työni merkityksen. Ja samalla myös merkityksettömyyden.

Vuonna 2013 kävin ensimmäistä kertaa keskitysleirillä. Dachaussa istuessani minua mietitytti erityisen paljon se, että Heinrich Himmler oli minun ikäiseni perustaessaan leirin vuonna 1933.

Vuonna 2013 en jonottanut kertaakaan Burger Kingiin enkä Starbucksiin. Mutta joudun tunnustamaan, että kerran kesällä ajelin huvikseni lentokentän Starbucksiin hakemaan frappucinon, kun ei ollut muutakaan tekemistä. Sen jälkeen menin kiitoradan päähän kallioille istumaan ja katselemaan laskeutuvia lentokoneita.

Vuonna 2013 lopetin tupakoinnin. Tänään on 29 päivää takana ilman yhtäkään punaista Marlboroa ja rahaa on säästynyt 239,25 euroa. Lenkkeily on aika paljon helpompaa.

Vuonna 2013 tätä blogia luettiin yli 200 000 kertaa. Se lämmittää mieltä.

Vuonna 2013 tanssin Pet Shop Boysin keikalla Turussa ja toivon että kukaan tuttu ei nähnyt.

Vuonna 2013 ymmärsin että olen vielä nuori.

Vuonna 2013 kävin 67:ssä eri baarissa ja kahdeksalla festarilla juomassa kahvia. Paitsi että Kanadassa ja Japanissa ei tarjoiltu baareissa kahvia, jouduin tyytymään veteen. Myöskään Mikkelin Jurassic Rockissa ei muuten tarjoiltu kahvia. Paitsi jos osti 15 euron arvoisen buffet-ruokailun. En ostanut. Varastin kahvin. Olen pahoillani.

Vuonna 2013 olin 365 päivää selvin päin.

Ensi vuonna ajattelin kiivetä vuorelle. Hyvää uutta vuotta kaikille.

1 kommentti: