tiistai 30. joulukuuta 2014


Huomenna on vuoden viimeinen päivä. On siis jälleen aika ynnätä kasaan jonkinlainen yhteenveto kuluneesta auringonkiertämästä, kuten aina tähän kohtaan tulee tehtyä. Luulisin, että kaikki tekevät niin tavalla tai toisella. Itse ajattelin tarkastella kulunutta vuotta numeroin, minulla kun on tapana nukkumaan mennessä laskea erilaisia asioita nukahtaakseni. Joskus lasken kuinka monessa ravintolassa olen syönyt viime aikoina, joskus yritän muistaa kuinka monella autolla olen elämäni aikana ajanut. Siis turhia, merkityksettömiä asioita, joita miettiessä uni sitten tulee.

Vuosi 2014 oli omituinen ja mullistava niin monella tapaa, että sitä ei ehkä kannata edes alkaa käsittelemään sen analyyttisemmin, päähän siinä hajoaisi. Tuntuu, että tämän vuoden saldoa tulen todennäköisimmin käsittelemään päässäni vielä pitkään ja hartaasti ennen kuin edes ymmärrän mitä kaikkea se minulle teki. Sitä odotellessa, tässä minun vuoteni 2014 turhina lukuina:


Vuonna 2014 kävin 47:ssä eri baarissa. Luku on lähes puolet pienempi kuin edellisvuonna. Join niistä jokaisessa vähintään yhden kupin kahvia.

Nukuin tänä vuonna 28:ssa eri paikassa keikkabusseista metsiin. Ikimuistoisimman yön vietin myrskyssä teltassa Kebnekaisella.

Julkaisin tänä vuonna yhden kirjan ja myin sitä 557 kappaletta.

Löysin yhden veikkolalaisen rakkaustyypin venäläiseltä vuorelta.

Järjestin tänä vuonna 32 keikkaa, joista 17 oli tappiollisia. Viimeisen keikkani tein 13.12. loppuunmyydyssä Helsingin Nosturissa.

Näin 38 muiden järjestämää keikkaa.

En polttanut yhtäkään tupakkaa.

Vuonna 2014 kiipesin kahdelle vuorelle, joista toinen oli Euroopan korkein huippu. Kaksi yritystä jouduin jättämään kesken vuorten ollessa minulle liikaa.

Vierailin 31:n ihmisen kotona.

Kävin paskalla 29:ssä eri vessassa. Yksi niistä on äänestetty matkailijoiden toimesta maailman iljettävimmäksi.

Ostin tänä vuonna 12 cd-levyä, se on suunnilleen kolmasosa viime vuodesta. Digitaalinen kuluttaminen iski minuunkin. Sori. Ostin myös yhden DVD:n, Love Actuallyn. Sen tilaus meni käsittelyyn Sotajumala-yhtyeen laulajalle, joka on Levykauppa Äxässä töissä ja hän pilkkaa minua siitä edelleen.

Söin 24:ssä helsinkiläisessä ravintolassa. Jos McDonald’s lasketaan ravintolaksi.

Soberismia-blogiani luettiin vuoden aikana lähes 200 000 kertaa.

Annoin medialle 26 haastattelua ja kirjoitin yhden nimmarin baarissa.

Facebook-sivustani tykkäsi 909 ihmistä. Tykkää sinäkin!

Kalenterimerkintöjeni mukaan urheilin 213 kertaa vuonna 2014. Lajeina oli jääkiekko, trekkaus, vuorikiipeily, kahvakuula, sauvakävely, lumilautailu, skeittaus, lenkkeily ja yksi visiitti kuntosalille.

Vuonna 2014 ostin yhden mustan paidan.

Maksoin velkoja 106 402 eurolla ja myin yhden asunnon.

Vuonna 2014 matkustin Englantiin, Venäjälle Nizzaan ja Ruotsiin, kahteen jälkimmäiseen kahdesti. Kävin myös Mikkelissä, Porissa, Seinäjoella, Tampereella, Oulussa, Joensuussa, Lahdessa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Karjaalla, Nummijärvellä, Veikkolassa, Torniossa ja Turun saaristossa.

Tänä vuonna, ensimmäistä kertaa sitten 90-luvun puolivälin, vaaka näytti lukua 75.

Vuonna 2014 olin jälleen 365 päivää selvin päin. Nyt ensimmäistä kertaa myös lääkkeettömänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti